Credencial és kagyló

HomeCredencial és kagyló

Míg a zarándokok hivatalos okmánya a zarándokútlevél, vagyis a credencial, addig nem hivatalos jelvényük a fésűkagyló, amit a Szent Jakab útján járók a hátizsákjukhoz vagy az öltözékükhöz rögzítenek. Ez a két kellék nem hiányozhat a felszerelésünkből, ha nekivágunk a Caminónak.

Hivatalos Szlovák zarándokútlevél (credencial)

A zarándokútlevél vagy credencial az az okmány, amelybe a zarándoklat során pecséteket gyűjthetünk a különféle pecsételőhelyeken. Ezek a Szent Jakab-út mentén mindenütt megtalálhatók: templomokban, információs és turisztikai központokban, szállásadóknál, vendéglőkben stb. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a credencial felmutatóinak sok vendéglátóhely, szálláshely kedvezményt ad az útvonal közelében.

A zarándokútlevelet hivatalos igazolványként fogadja el a spanyol zarándokiroda Santiago de Compostelában, és kiadja a zarándokút megtételét igazoló tanúsítványt  – az úgynevezett Compostelát.

A credencial nem elengedhetetlen feltétele a zarándokútnak, de a pecsétekkel teli zarándokútlevél szép emlék marad a Szent Jakab-út végigjárása után.

A szlovák credencialt hiteles okmányként fogadja el a spanyol zarándokiroda Santiago de Compostelában. Érvényes Szlovákiában és egész Európa zarándokútjain. Egyenrangú a spanyol és egyéb európai zarándokútlevelekkel.

Ára: 3,50 € + postaköltség

Fésűkagyló

A Szent Jakab-úton zarándoklatra indulók évszázadok óta a fésűkagylót használják nem hivatalos jelvényükként. Bár a múltban kifejezetten azok szimbóluma volt, akik már eljutottak Santiago de Compostelába, Szent Jakab sírjához, ma a zarándokok szerte a világon a zarándokút jelképeként tekintenek rá, és azok is magukkal viszik, akik nem Santiagóban fejezik be az útjukat.

Boltunkban szlovák címeres fésűkagyló szerezhető be, amely egyértelműen a Szent Jakab-út szlovák útvonalát szimbolizálja. Zsinórral együtt kapható, ennek köszönhetően könnyen rögzíthető a hátizsákhoz vagy a ruházathoz.

Ára: 4,50 € + postaköltség

Zarándokok tapasztalatai

Nemrég elzarándokoltunk Santiagóba. Köszönjük szépen a zarándokútra és a szálláslehetőségekre vonatkozó információkat. Örömmel jelentjük, hogy a szlovák zarándokútlevél teljes mértékben érvényes. Mindenhol gond nélkül kaptunk szállást, és megkaptuk a zarándokút megtételét igazoló tanúsítványt, a Compostelát is.

Adam Mydla, zarándok

2017. május 15.

Postaköltség és szállítási határidő

Több termék is postázható egy csomagban. Minden megrendeléshez postaköltséget számolunk fel, melynek minimális összege 3,50 €, illetve a küldemény összsúlya alapján kerül meghatározásra.

Szlovákia és Csehország területén utánvétes csomagküldést vállalunk. Egyéb országba való kézbesítés esetén kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben.

Kérjük, expressz kézbesítési igényét tüntesse fel a megrendelés “megjegyzések” rovatában. Mivel mindannyian önkéntes munkát végzünk, a megrendelés feldolgozása akár 10 munkanapot is igénybe vehet.

Termékeink megvásárolhatók az alábbi helyeken

Kassa (Košice)

Városi Információs Központ

Hlavná 32, 040 01 Kassa
(a Szent Erzsébet-dóm főbejáratával szemben)

+421 911 567 423

www.mickosice.sk

Térkép

Kassa (Košice)

Szent Erzsébet-dóm

Hlavné námestie 3, 040 01 Kassa-Óváros
(A Szent Erzsébet-dómban csak zarándokútlevél szerezhető be)

+421 55 622 00 79

www.domsvalzbety.sk

Térkép

Kassa (Košice)

Regionális Információs Pont

Térkép

Lőcse (Levoča)

Lőcsei Információs Iroda

Námestie Majstra Pavla 58, 054 01 Lőcse

+421 53/4513763
http://ik.levoca.eu/

Térkép

Vágújhely
(Nové Mesto nad Váhom)

Turista információs központ

Hviezdoslavova 20, 915 01 Vágújhely
(a Jednota bevásárlóközpontban)

http://www.tiknovemesto.sk/

Térkép

Besztercebánya
(Banská Bystrica)

Besztercebányai Információs Központ

Térkép

Nyitra (Nitra)

Nyitrai Turisztikai és Információs Központ

Štefánikova trieda 1, 949 01 Nyitra

+421 37 7410 906
https://www.nitra.eu/

Térkép

Pozsony (Bratislava)

Hummel Music Shop

Klobučnícka ul. 2, Pozsony–Óváros

+421 2 5443 3888
https://www.hummelmusic.sk

Térkép

Gyetva (Detva)

Gyetva turista információs központ

Námestie mieru 9 (Kapustnice), 962 12 Gyetva

+421 45/545 90 87
http://www.tikdetva.sk/

Térkép