Navigáció okostelefonra

HomeNavigáció okostelefonra

A teljes utat vagy az egyes szakaszokat tartalmazó gpx fájl letölthető a weboldalunkon. Ami az általánosan hozzáférhető okostelefonos navigációs appokat illeti, a következőket javasoljuk:

Ajánlott navigációs alkalmazások

Mapy.cz

Ingyenes alkalmazás kifejezetten intuitív kezelőfelülettel, amely a navigációt részletes, rétegvonalas, a gyalogos túraútvonalakat és a kerékpárutakat feltüntető turistatérképeken teszi lehetővé. A térképen utcákra, épületekre is ráközelíthetünk, házszámok alapján is kereshetünk. A térkép úgyszintén tartalmazza a szlovák Szent Jakab-utat és az európai Szent Jakab-utak többségét. További előnye, hogy offline módban is használható, vagyis elég, ha indulás előtt az alkalmazáson keresztül letöltjük az ország vagy az adott régió térképét (szintén ingyen), később internetkapcsolat nélkül is boldogulunk vele.

Miután a felhasználó regisztrált a mapy.cz szervereren, az minden megtett szakaszt rögzít és szinkronizál a mobiltelefonnal, így a szakaszok offline is visszakövethetők.

Andorid

iOS

Google Maps

Az alkalmazáson keresztül elérhető térképek elsősorban a közutakon, utcákon haladva könnyítik meg a tájékozódást, terepen kevésbé. A legnagyobb előnye az útvonaltervező, valamint a rengeteg POI (érdekes pont) feltüntetése, ami által megkönnyíti a szállodák, üzletek stb. keresését. Az app részét képezi az Android operációs rendszernek, azaz a legtöbb mobilban gyárilag megtalálható.

Andorid

iOS

Locus map

Speciális szabadtéri (outdoor) navigációs alkalmazás, amely (ingyenes) alap és (fizetős) Pro verzióban is elérhető. Az alkalmazás nem egyetlen típusú térképhez kötött, hanem korlátlan mennyiségű ingyenes és fizetős térkép letöltését teszi lehetővé. Igényes felhasználóknak ajánljuk.

Andorid

Hiking - Turistická mapa SK (Hiking ̶ Szlovákia turistatérképe)

Az alkalmazás kifejezetten Szlovákia területét öleli fel.

Andorid

Hogyan lehet tájékozódni a szlovák zarándokutakon

A külföldi Szent Jakab-utak bejárásában speciális alkalmazások segítik a Santiago de Compostelába tartó zarándokot. Ezek a navigációs funkciók mellett rengeteg egyéb hasznos tudnivalót is tartalmaznak, például tájékoztatnak az útvonal egyes szakaszairól, a szálláshelyekről, közlik a közérdekű telefonszámokat, linkeket, tarifákat, továbbá találhatunk itt útleírásokat, fotókat stb.

Camino pilgrim-Frances

a francia Szent Jakab-útra (Camino Francés) készülők számára ez az egyik legjobb alkalmazás:

Andorid

Camino Portugues

a Portugál útra (Porto ̶ Santiago de Compostela) kifejlesztett alkalmazás Basic (ingyenes) vagy Premium (fizetős, kb. 3€) változatban is elérhető:

Andorid