Hogyan támogathat minket?

Az adományoknak, támogatásoknak, hozzájárulásoknak köszönhetően tudjuk folytatni a szlovákiai Szent Jakab-út felújítását.

Tevékenységünkbe önkéntes segítőként is bekapcsolódhat, például ha részt vállal a terepmunkákból, segít jelzésekkel ellátni az útvonalat az aktuális igények szerint, népszerűsíti a célkitűzéseinket, vagy saját zarándoklatot szervez a szlovák Caminón.

Anyagi támogatás

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szívesen csatlakozna hozzánk, vegye fel velünk a kapcsolatot! Akkor is keressen meg minket, ha bizonytalan, és további kérdései vannak. Ahogy annak is örülni fogunk, ha megosztja velünk az ötleteit, miként tudná elképzelni az együttműködést.

Átutalás

Támogathat minket közvetlenül a számlánkra történő átutalással (IBAN):
SK54 0900 0000 0050 6893 5112

Priatelia Svätojakubskej cesty na Slovensku – Camino de Santiago

Bank: Slovenská sporiteľňa, a.s.
Tomášikova 48,
832 37 Pozsony

Számlaszám: 50 6893 5112/0900
IBAN: SK54 0900 0000 0050 6893 5112
SWIFT: GIBASKBX

Támogasson minket most

Hogy jobb úton induljunk el Szlovákiában
Van egy álmunk…. egy olyan szlovákiai Szent Jakab-útról, ahol megfelelő háttérszolgáltatások –szálláshelyek, pihenők, ivókutak – várják a zarándokokat, akik különféle kiadványokból és elektronikus útikalauzokból tájékozódhatnak.

Van egy álmunk az emberekről, akik a zarándokúton járva megismerik Szlovákia szépségeit és önmagukat. Van egy álmunk az emberek egymásra találásáról, ami bevésődik mindenki szívébe.

Minden támogatást köszönünk, és szerencsés utat kívánunk.

Buen Camino!

Csatlakozzon hozzánk!

A munkánkat nem kis részben csodálatos és elkötelezett önkénteseink, munkatársaink, partnereink és támogatóink segítségével tudjuk végezni. Ha lenne kedve bekapcsolódni a tevékenységünkbe, nézze meg, mit kínálunk, és csatlakozzon hozzánk!

Segíteni szeretnék a Szent Jakab-út kijelölésében

Bekapcsolódhat a tevékenységünkbe azáltal is, hogy segít jelzésekkel ellátni a Szent Jakab-út új, előkészített szakaszait, vagy részt vesz a meglévő szakaszok jelzéseinek ellenőrzésében és felújításában. Tetszés szerint választhat a lakóhelyéhez közeli szakaszt, vagy távolabbit, amely közel áll a szívéhez.

Tervezett programjaink, a Szent Jakab-úton zajló zarándoklatok során szívesen fogadjuk a segítséget a tevékenységek koordinálása terén is.

Segíteni szeretnék a Szent Jakab-út népszerűsítésében

Örömmel fogadunk mindenkit, aki különféle rendezvényeken, beszélgetéseken, fórumokon (pl. a Templomok éjszakáján, zarándoktalálkozókon, rádiós műsorokban) megosztaná a közönséggel a zarándokúton gyűjtött személyes tapasztalatait. Az élmények lejegyzése, audiovizuális rögzítése, online megosztása nagyszerű formája annak, hogyan segítheti a munkánkat.

A Mapotic alkalmazás lehetővé teszi, hogy interaktívan és online megossza az útvonalon felfedezett érdekességeket – legyen szó természeti, kulturális, szellemi értékekről vagy akár egy jó szálláshelyről. Ha él a lehetőséggel, és az út során fotókat tölt fel, kiegészíti az információkat, egyben egy közhasznú, tényleges segítséget nyújtó térkép alakításához, frissítéséhez is hozzájárul.

Szeretnék videókat, fotókat megosztani a zarándokútról

Van érzéke a kompozícióhoz, a fotózáshoz? Képes megragadni egy izgalmas pillanatot, elkészíteni egy videófelvételt, és tapasztalatait szívesen megosztaná a nagyvilággal? Festői országunkat járva, a Szent Jakab-úton zarándokolva készített fotóit, videóit szívesen felhasználjuk tevékenységünk népszerűsítésére.

Örömmel fogadjuk a zarándokúton született riportokat, videóbeszámolókat is. Ezek mind nagyban hozzájárulnak a Szent Jakab-út népszerűsítéséhez, nemcsak a hazai, hanem a külföldi érdeklődők körében is.

Kérjük, még mielőtt rendelkezésünkre bocsátaná a felvételeit, olvassa el adatkezelési tájékoztatónkat (angolul), amelyből kiderül, miként kezeljük személyes adatait és az elküldött anyagokat.

Segíteni szeretnék az útvonalakhoz készülő kalauzok összeállításában

A zarándokok számára értékes minden információ, amit csak helyismeret birtokában meg tud osztani velünk, legyen szó természeti és kulturális értékekről, kegyhelyekről, környékbeli szálláslehetőségekről vagy az adott szakaszhoz kapcsolódó gyakorlati tudnivalókról. Minderre szükség van egy jó útikalauz összeállításához.

Hol jelentkezhetek?

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szívesen csatlakozna hozzánk, vegye fel velünk a kapcsolatot! Akkor is keressen meg minket, ha bizonytalan, és további kérdései vannak. Ahogy annak is örülni fogunk, ha megosztja velünk az ötleteit, miként tudná elképzelni az együttműködést.