Section: Kassa – Lőcse

Mapa

Popis úseku

A Kelet-Szlovákiában jelenleg kijelölt útvonal Kassáról Lőcsére vezet, a táv 100 km, és ideális körülmények között 5 napi szakaszra bontható.
A kijelölt szakasz a legrövidebb út a középkorban is kiemelt zarándokhelynek számító kassai Szent Erzsébet-dóm, valamint a lőcsei Szent Jakab-székesegyház között, kényelmesen bejárható és biztonságos. A szakasz részben a sok évszázados múltra visszatekintő helyi zarándokútvonalakat követi, és Kelet-Szlovákia legszebb történelmi, természeti és szakrális helyszínein vezeti végig a zarándokokat.

A Kassa–Lőcse út négy vagy öt nap alatt járható végig, a zarándok minden napi szakasz végén találhat szálláshelyet, étkezési lehetőséget.

A Szent Jakab-út Kassa és Lőcse között nagyrészt a kijelölt túraútvonalakat, kerékpárutakat követi. Kerékpárosoknak, babakocsival érkezőknek nem ajánlott.

Etapy v úseku

Az út előbb a történelmi óvároson, majd Kassa külterületén halad keresztül. Ott erdei túraösvényekre kanyarodunk. A nap folyamán nagyobbrészt emelkedőre számítsunk.
A szakasz első felében emelkedő vár ránk a Kojsói-tető alatt található Erika turistaszállóig (Chata Erika), majd innen az út Gölnicbányáig ereszkedik. Csaknem egész nap jelölt erdei túraösvényeken haladunk.
A zarándokút a városokban aszfaltozott közúton halad. A két végpont között előbb erdei ösvények és emelkedő, majd ereszkedés vár a zarándokokra a síközponton át.
Kifejezetten kellemes résznél tartunk, az út a Szepesség lankás tájain át kanyarog. Minden dombtetőn újabb és újabb csodálatos panoráma nyílik előttünk.
Kifejezetten kellemes résznél tartunk, az út a Szepesség lankás tájain át kanyarog. Mezei utak váltakoznak aszfaltozott szakaszokkal. Minden dombtetőn újabb és újabb csodálatos panoráma nyílik előttünk.