Szent Jakab-út Szlovákiában
Camino de Santiago

Szent Jakab-út Szlovákiában

A legszebb módja annak, hogy megismerjük egymást
Természet Nép Spiritualitás Magam Szlovákia

A szlovákiai útvonal

A Szent Jakab-út az egyik legcsodálatosabb módja Szlovákia felfedezésének. A zarándokút Kassáról indul, és kelet–nyugati irányba halad egészen Pozsonyig. Innen akár Galiciaig, Santiago de Composteláig is folytathatjuk az utat.

Közösség

Szent Jakab-út baráti kör

A szlovákiai Szent Jakab-út egy lelkes közösséget fűz egybe, amelynek zarándokok, csodás, nyitott szívű emberek a tagjai. Ezt a közösséget formálisan a Szent Jakab-út Baráti Kör polgári társulás fogja össze. Bemutatókat, közös zarándoklatokat, találkozókat szerveznek, a zarándokok kölcsönösen megosztják egymással az információkat és tanácsokat.

Hasonlóan érez? Ha szintén szeret úton lenni, érdekli a turisztika, az önismeret, szívesen megismerné Szlovákia szépségeit, csatlakozzon Facebook-csoportunkhoz, kövessen minket az Instagramon, jöjjön el velünk a legközelebbi zarándoklatra vagy az általunk szervezett valamelyik találkozóra.

Alakítsuk együtt a Szent Jakab-utat

Nyújtson segítő kezet

A Szent Jakab-út nem született volna meg az önkéntesek segítsége nélkül. Csatlakozzon hozzánk és vegyen részt az útvonal kijelölésében közvetlenül a terepen.

Legyen a partnerünk

Hasznos szolgáltatást üzemeltet a Szent Jakab-út közelében? Legyen a partnerünk, szólítsa meg a zarándokokat. Lépjen kapcsolatba velünk, bármilyen információval állunk rendelkezésére.

Támogasson minket most

Hogy jobb úton induljunk el Szlovákiában

Van egy álmunk…. egy olyan szlovákiai Szent Jakab-útról, ahol megfelelő háttérszolgáltatások –szálláshelyek, pihenők, ivókutak – várják a zarándokokat, akik különféle kiadványokból és elektronikus útikalauzokból tájékozódhatnak. Van egy álmunk az emberekről, akik a zarándokúton járva megismerik Szlovákia szépségeit és önmagukat. Van egy álmunk az emberek egymásra találásáról, ami bevésődik mindenki szívébe. Minden támogatást köszönünk, és szerencsés utat kívánunk.

Buen Camino!

Partnereink

A Szent Jakab Baráti Körök spanyol szövetsége közép-európai jobb kezének számítunk – 1987 óta ez a spanyolországi helyi és regionális Szent Jakab-kezdeményezések ernyőszervezete.

A Szlovák Püspöki Konferencia jóváhagyta és megáldotta a projektünket, egyben olyan hiteles szervezetként erősített meg minket, amellyel a püspökségek is együttműködhetnek. Nagyon hálásak vagyunk, amiért az összes „Camino-kezdeményezés” közül egyedüliként részesülhettünk az áldásukban.