Rajka (HU) – Pozsony

Az út nagy része aszfaltutakon, erdei és mezei kerékpárutakon halad. A magyarországi Szent Jakab-utat kapcsolja össze a szlovákiai zarándokúttal.

Újbánya – Garamszentbenedek

Ha zarándoklatunkat Garamszentbenedekben szeretnénk befejezni, a piros túrajelzést követjük az Inóc (Inovec) nyergéig, onnan pedig a sárga jelzésű erdei ösvényen haladunk tovább Garamnémetiig (Tekovské Nemce). Aki Nyitra felé folytatná az utat, a kék jelzést követheti Kistapolcsányig (Topoľčianky).

Garamszentbenedek – Kistapolcsány

Garamszentbenedekből nyugati irányba, Barsberzence (Tekovská Breznica) felé indulunk. Az Inóc alatti turistaszállótól (Chata pod Inovcom) az “Obycké lúky” irányjelzést követjük, így jutunk el Zsitvaapáti (Žitavany) községbe. Innen Kistapolcsányig gyalogolunk tovább, napi szakaszunk ott ér véget.

Kistapolcsány – Gímes

Ez a szakasz nagyrészt mezei és erdei ösvényekre visz minket, miközben útba ejtjük a gímesi várat is.

Gímes – Nyitra

Viszonylag nehéz szakaszhoz érünk, hiszen utunk a Zsibrica (Žibrica) és a Zobor hegyen át vezet. Nagyrészt jelzésekkel ellátott erdei ösvényeken és kerékpárutakon haladunk a célig.

Szered – Nagyszombat

Könnyű szakasz, nagyobb emelkedők nélkül, de azzal számoljunk, hogy 75%-ban aszfaltozott utakon járunk.

Nyitra – Nyitraújlak

Nyitrát a Klokočina lakótelepen keresztül, a helyi kerékpárúton hagyjuk magunk mögött. Aki előző nap kihagyta a Kálváriát, ezen a szakaszon is tehet itt egy látogatást. A sárga jelzésű kerékpárúton haladva előbb Abaszállást (Lehota) érintjük, majd megérkezünk Nyitraújlakra (Veľké Zálužie), ahol a napi szakaszunk véget ér. Nem javasoljuk a továbbhaladást, mert legközelebb csak Semptén (Šintava) találunk szállást.

Gidrafa – Bazin

Közepesen nehéz szakasz. Mezei, erdei ösvények váltakoznak aszfaltutakkal. Két rövid, de meredek emelkedővel is számolnunk kell.