Az ideális időpont

Az év folyamán bármikor nekivághatunk a zarándokútnak, de ha az időjárást mérlegeljük, az ideális időpont május, június, szeptember és október.

A nyári hónapokban, júliusban és augusztusban is elindulhatunk a Szent Jakab-úton, ekkor azonban ajánlott számításba venni a legforróbb órákat és a délutáni zivatarokat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy érdemes kora reggel kelni, hogy az adott napra tervezett úti célunkat nagyjából 13 óráig elérjük.

Az év további hónapjait, amikor a nappalok is rövidebbek, a tapasztaltabb, fizikailag felkészültebb zarándokoknak ajánljuk. Ilyenkor ugyanis számolni kell az időjárás viszontagságaival, a nehezebb útviszonyokkal, valamint azzal, hogy a szükséges felszerelés is nagyobb súlyt rak a vállunkra. Emellett figyelembe kell vennünk, hogy nem minden szálláshely tart nyitva egész évben.

Pomohol vám článok? Dajte vedieť ostatným:
Matej
Matej
Egy hétköznapi szlovák srác, aki beleszeretett a Caminóba. Imádja a kalandot, az utazást (erről blogot is ír!), nagy kedvence a rántott sajt és mosogatás közben rendre megfeledkezik a serpenyőről.

Na tejto stránke