Tájékozódás útközben

A Szent Jakab-út jellemzően a hivatalos, jelzett gyalogos és kerékpáros túraútvonalak nyomvonalát követi. Néhány szakaszon azonban önállóan halad a terepen.

Bár az út mentén megtalálhatók a jelzések, térkép, útikalauz vagy okostelefonos alkalmazás (digitális navigáció)használata mindenképpen ajánlott.

Tájékozódás útközben

Útikalauz (útikönyv)

ezt a kiadványt érdemes mindig magunknál tartani. A térképek mellett ugyanis minden olyan hasznos információt tartalmaz, amire a zarándoknak szüksége lehet (szálláslehetőségek, étkezés, szakaszok leírása stb.).

Az útikalauz megrendelhető a weboldalunkon (Bolt), vagy beszerezhető a jelzett információs irodákban és zarándokházakban.

Okostelefonos alkalmazás (digitális navigáció)

napjainkban a legpraktikusabb, legpontosabb és legelterjedtebb tájékozódási lehetőség. Éppen ezért az alábbiakban külön ismertetjük.

Útiterv

Weboldalunkon minden szakaszhoz megtalálható és letölthető egy tömör, egyoldalas útiterv, úti vázlat, amely az útszakaszra vonatkozó alapvető információkat foglalja össze.

Térkép

bármilyen átlagos turistatérkép megteszi.

Pomohol vám článok? Dajte vedieť ostatným:
Matej
Matej
Egy hétköznapi szlovák srác, aki beleszeretett a Caminóba. Imádja a kalandot, az utazást (erről blogot is ír!), nagy kedvence a rántott sajt és mosogatás közben rendre megfeledkezik a serpenyőről.

Na tejto stránke