Navigáció okostelefonra

A teljes utat vagy az egyes szakaszokat tartalmazó gpx fájl letölthető a weboldalunkon. Ami az általánosan hozzáférhető okostelefonos navigációs appokat illeti, a következőket javasoljuk:

Ajánlott navigációs alkalmazások

Mapy.cz

Ezt az alkalmazást ajánljuk a legjobban.

Ingyenes alkalmazás kifejezetten intuitív kezelőfelülettel, amely a navigációt részletes, rétegvonalas, a gyalogos túraútvonalakat és a kerékpárutakat feltüntető turistatérképeken teszi lehetővé. A térképen utcákra, épületekre is ráközelíthetünk, házszámok alapján is kereshetünk. A térkép úgyszintén tartalmazza a szlovák Szent Jakab-utat és az európai Szent Jakab-utak többségét. További előnye, hogy offline módban is használható, vagyis elég, ha indulás előtt az alkalmazáson keresztül letöltjük az ország vagy az adott régió térképét (szintén ingyen), később internetkapcsolat nélkül is boldogulunk vele.

Miután a felhasználó regisztrált a mapy.cz szervereren, az minden megtett szakaszt rögzít és szinkronizál a mobiltelefonnal, így a szakaszok offline is visszakövethetők.

Google Maps

Az alkalmazáson keresztül elérhető térképek elsősorban a közutakon, utcákon haladva könnyítik meg a tájékozódást, terepen kevésbé. A legnagyobb előnye az útvonaltervező, valamint a rengeteg POI (érdekes pont) feltüntetése, ami által megkönnyíti a szállodák, üzletek stb. keresését. Az app részét képezi az Android operációs rendszernek, azaz a legtöbb mobilban gyárilag megtalálható.

Locus map

Speciális szabadtéri (outdoor) navigációs alkalmazás, amely (ingyenes) alap és (fizetős) Pro verzióban is elérhető. Az alkalmazás nem egyetlen típusú térképhez kötött, hanem korlátlan mennyiségű ingyenes és fizetős térkép letöltését teszi lehetővé. Igényes felhasználóknak ajánljuk.

Hiking - turistická mapa sk (Hiking - Szlovákia turistatérképe)

Az alkalmazás kifejezetten Szlovákia területét öleli fel.

Hogyan lehet tájékozódni a Szlovák zarándokutakon

Camino Pilgrim-Frances

a francia Szent Jakab-útra (Camino Francés) készülők számára ez az egyik legjobb alkalmazás:

Camino Portugues

a Portugál útra (Porto – Santiago de Compostela) kifejlesztett alkalmazás Basic (ingyenes) vagy Premium (fizetős, kb. 3€) változatban is elérhető:

Pomohol vám článok? Dajte vedieť ostatným:
Matej
Matej
Egy hétköznapi szlovák srác, aki beleszeretett a Caminóba. Imádja a kalandot, az utazást (erről blogot is ír!), nagy kedvence a rántott sajt és mosogatás közben rendre megfeledkezik a serpenyőről.

Na tejto stránke